Ještě jste neměli možnost vyzkoušet sedací soupravu s polohovací opěrkou hlavy? Je velmi pohodlná. Přijďte se podívat k nám na showroom, posadit se a zkusit, jak taková sedačka funguje.

Pryč jsou již doby, kdy bylo jen několik sedacích souprav s pevnými zády. Měnila se jen látka a podle toho se nakupovalo. Nyní si u moderních sedacích souprav můžete vybírat mezi mnoha typy, provedeními a také různými výškami zad. V případě koupě pohodlné sedací soupravy měli by jste mít pohodlně opřenou i hlavu.

Sedačka s polohovatelnou opěrkou Blizi

Už to slyším. To není pravda, není to nutné. Ano není to nutné pokud tak nejste zvyklí odpočívat. Vidím však manželské páry, kteřé již mají několik sedacích souprav za sebou jak přijdou do showroomu a říkají: „chtěli bychom něco hlavně pohodlného“. Ano pokud má člověk +-25 let nemusí mít nutně sedačku s vysokým opěradlem. Je však velká skupina lidí, kteří preferují pohodlí a k tomu opření hlavy samozřejmě patří.

Jak se ovládá sedací souprava s mauální opěrkou hlavy?

Pořizujete-li si první sedačku s manuálně polohovatelnou opěrkou hlavy, je nejlepší ji na sobě vyzkoušet. Jak taková opěrka funguje a jak se ovládá hned vysvětlím: opěrka hlavy se polohuje odzadu do předu v cca v pěti až sedmi polohách. V každém místě kde ji lze zastavit slyšíte jemné cvaknutí. Je nutné, pokud sedíte a opěrka leží a vy si chcete hlavu podepřít, sáhnout mezi zeď a opěrku ze zhora chytit. Proto se pohovka nedoráží až na zeď, ale nechává se asi 3-4 cm mezera. Jemně ji pootočte do té míry, kdy máte opřenou pohodlně hlavu. Pokud se opřete a máte hlavu hodně zakloněnou, zkuste si ji o jedno cvaknutí pootočit. Opěrka se totiž pootáčí podle své spodní osy. Pokud Vám poloha vyhovuje a je sezení pro Vás pohodlné, natočili jste ji správně. V případě že cítíte polohu stále mírně nepohodlnou, zkuste opěrku hlavy pootočit o další "cvaknutí".

Ukázka poloh opěrky hlavy

V případě, že jste to již přehnali a máte hlavu předkloněnou dopředu do nepříjemné polohy je potřeba celou hlavovou opěrku překlopit směrem odzadu-dopředu. Tím odblokujete mechanizmus. Následně překlopte opěrku dozadu a začněte „cvakat“ odznovu. I když to vypadá složitě celý pohyb je jednoduchý a intuitivní. Stačí jednou ukázat a už budete vědět jak na to. Záleží na mechanizmu, ale celkově má hlavová opěrka 5-7 poloh ve kterých ji můžete zastavit. Hlavně žádné násilí, vše jde lehce.

V případě osazení sedací soupravy elektrickým polohováním, je hlavová opěrka velmi často naklápěná do různých poloh. Pro pohodlné relaxování se zavřenýma očima je více položená směrem dozadu. Pro sledování televize nebo čtení je zase více postavená na kolmo až mírně dopředu.

Budu sedací soupravu s opěrkou hlavy vůbec používat?

Naklápění opěrky se používá velmi často. To však zjistíte rychle sami, pokud se například pro rohovou sedací soupravu nebo dvojpohovku s opěrkou hlavy rozhodnete. Nikdy neuděláte chybu. Uvidíte, že po náročném dnu si sedací soupravu s hlavovou opěrkou příjemně odpočinete. 

Polohovatelnou opěrku využijete také pokud chcete opticky celou sedačku snížit nebo máte za sedačkou okno. Celá rohová sestava vypadá jinak se zvednutými opěrkami a jinak se sklopenými. Máte vlastně takové dvě sedačky v jedné.

Takže jaká bude vaše volba sedačka s opěrkou nebo bez?