img
K čemu je to dobré a využijeme to? To je na úvod jen několik z otázek, které si při výběru nové sedací soupravy s elektrickým polohováním možná položíte.
K čemu je to dobré a využijeme to? To je na úvod jen několik z otázek, které si při výběru nové sedací soupravy s elektrickým polohováním možná položíte.

Pokud rádi relaxujete a hledáte způsob jak si přizvednout nohy, položit záda... je polohovací sedací souprava správnou volbou. Není nic jednodušího než v podvečer usednot na sedací soupravu, přizvednout si nohy a položit záda sedací soupravy. Tento způsob odpočinku se pro Vás stane novou dimenzí. To jak moc se položíte nebo jak vysoko si nohy přizvednete rohodujete jen vy a vaše tělo. Při sledování televize budete mít zaručeně jinou polohu než při čtení v telefonu nebo knize. To je jedna z výhod, kterou Vám sedací soupravy s elektrickým polohováním poskytnou.Rohová sedací souprava Dixie s elektrickým polohováním

Malá sedací souprava s elektrickým polohováním?

Máte malý byt, v něm sedací soupravu do L a vždy jen jeden může ležet? V tomto případě vše vyřešíte instalováním polohovacího místa tam, kde je na sedačce područka. Vznikne Vám malá rohová sedací souprava dokonce do U po otevření polohování. Takže stále si myslíte, že u Vás na sedačce může ležet jen jeden?

Máme tu další případ. Do obývacího pokoje se nám vejde jen jedna pohovka. I zde na místech, kde jsou područky může být elektrické polohování tzn. dvě. Jakmile večer usednete na sedací soupravu, aby jste si po celém dnu odpočinuli, oba můžete ležet nebo sedět s přizvednutýma nohama. Už žádné nohy na konferenčním stolku. 

V naší nabídce máme hned tři typy elektrického polohování:

  • elekrické polohování nohou a zad s manuálním podhlavníkem. Toto elektrické polohování je takovým základem. V místě kde je područka máte na boku sedací soupravy dvojtlačítko, které po stisknutí předního tlačítka polohování otevírá a zadní polohování zavírá. Současně s vysouváním podnožky se pokládají i záda. Manuálním nastavením podhlavníku si zvolíte zda budte relaxovat a spíš ležet, dívat se směrem nahoru nebo jej víc postavíte a budte se dívat směrem dopředu například na televizi. Podhlavník má cca 10 poloh a v každé poloze slyšíte cvaknutí západky. Pokud jste to s kolmostí přehnali a chcete jej z přední polohy dát opět do zadní, je nutné pohlavník zcela překlopit dopředu a začít znovu od zadu. Je to jednoduché a rychlé. Na jedno místo je použit jeden elektromotor. Toto polohování má většina našich modelů. Jsou to například: polohovací sedací souprava Praha, Blizi, Ginko, 
  • elekrické polohování nohou a zad s elektricky polohovatelným podhlavníkem. Opět na boku sedací soupravy je dvojtlačítko, které nyní má 4 funkce. Přední tlačítko stlačíme ne uprostřed ale vpředu a ono nám otevře polohování nohou a položí se nám záda. Zadní poloha stejného tlačítka nám polohování nohou a zad vrací do původní, zavřené polohy. Druhé tlačítko ovládá podhlavník. Zadní poloha tlačítka sklápí podhlavník a přední jej rovná. Ne jedno polohovací místo jsou použity dva elektromotory. Toto polohování má pouze model Portofino. 
  • elekrické polohování nohou a zad s elektricky výsuvným a otočným polohovatelným podhlavníkem. Polohování se opět ovládá na boku sedací soupravy dvěma tlačítky, které mají čtyři polohy. Přední poloha předního tlačítka nám otevírá polohování a naklápí záda. Zadní poloha předníto tlačítka jej zavírá. Přední poloha zadního tlačítka nám na dvou tyčích nejprve vysouvá podhlavník nahoru - toto je podobné jako v autě. Pokud nepřerušíme vysouvání v nejhornější poloze vysunutí se nám podhlavník začne i otáčet. Tím, že je podhlavník excentrický, pootočením tlačí hlavu, aby se dívala před sebe například na televizi. Naopak poloha hned po maximálním vysunutí je přirozená pro pohled směrem vzhuru na strop. Na jedno polohovací místo jsou použity dva elektromotory. tento nový typ polohování je použit na sedací soupravě Holmes a Movida.


Polohovací křeslo Nikita s elektrickým polohováním a baterií

Polohovací křeslo elektrické nebo manuální?

Elekrické polohování se dá použít v moderních sedacích soupravách (v sekci polohovací sedací soupravy) a také v klasických křeslech. Například modelu Charly, Star, Susy, Doroty... Křesla klasických sedacích souprav je možné dodávat jak s manuálním polohováním tak i s elektrickým polohováním. U manuálního ovládání se pohyb křesla děje zatlačením těla na sedací nebo zádovou opěrnou část křesla. Polohovací křeslo se pak otevírá nebo zavírá. 


V dnešní době možná někdo řekne, ale to je jen další elektrický spotřebič který mi zvyšuje účet za elektrickou energii neustálým připojením do zásuvky. Naše relaxační křesla si můžete dopřát i se záložní baterií. Stačí připojit relaxační křeslo 
do sítě na jedno dopoledne a ta se pouhým připojením dobije. Nic nekontrolujete. Po odpojení napájecího kabelu nebo vypnutí zásuvky s vypínačem ze sítě, pak jedete klidně i měsíc na baterii. Vždy záleží, jak často budete polohovat.

Samostatnou kapitolu tvoří polohovací křeslo. To můžete mít ve stejném designu jako moderní sedací soupravu nebo jako relaxační křesla. Relaxační křesla lze mít jako sestavu, dvojpohovku, trojpohovku, do oblouku... skvělé pro domácí kino. Toužili jste po tom mít v područce chlazení pro Váš nápoj nebo ohřev? To všechno dodáváme jako příslušenství k relaxačním křeslům. Nesmí chybět chladící box na sekt nebo pivko. S přítelkyní nebo přáteli si tak vychutnáte celý film nebo zápas a nemusíte už nikam odbíhat do lednice.  

Bude vaše příští volba sedací soupravy s elektrickým polohováním nebo bez něj?